Sivut

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ilman sivuohjia

Moi kaikki!
Täällä on tänään aivan upea sää, ei liian kuuma eikä liian kylmä, vaan just sopiva.
Aamulla kun olin lähdössä tallille, pyysin siskoani kameramieheksi että saisi taas ratsastuksesta pätkää. Piti siskoa herätellä noin tunnin, mutta lähti se sitten mukaan. Eli postauksen kuvista ja videoista kiitos siskolleni Emmalle!

Menin siis ilman sivareita, ja huomasin heti yllättävän eron. Ohjista on ollut iso apu Huilulle, ja nykyään se osaa mennä rennosti myös ilman, joten ehkä tästä eteepäin sivarit jäävät vähitellen kokonaan pois. Siskoni oli siis ensimmäistä kertaa kameran takana tallilla, joten kuvat ovat hieman epätarkkoja, mutta hyvä silti että kuvia saatiin!


Tästä kuvasta huomaa selkäni, joka on mennyt liian notkolle, ja pääni on jotenkin edessä vai kuvittelenko vain? :D








Ei menty mitään kummempia ratoja, ihan vain humputeltiin menemään. Täällä on nyt satanut viimeiset pari päivää ihan kunnolla, joten kenttä oli todella vetinen, varsinkin kentän toinen pääty oli tosi upottava ja liukas, joten koitettiin mennä paljon toisessa päädyssä. Videota en muokannut ollenkaan, siinä on nyt hyvät että myös huonot pätkät, joten saatte sanoa mulle neuvoja. 
Rupean taas käymään tunneilla Huilun kanssa, ja ens viikolla on eka tunti, en malta odottaa!


30 kommenttia:

  1. Voisit laittaa ens kerralla pidemmät jalkkarit, kun koulusatulassa nuo näyttää vähän hassulta :D

    En muista milloin viimeeksi olen kunnolla kattonut blogiasi, mutta siitä olet kehittynyt ihan tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsekin naurahdin parille kuvalle, mutta kiitos! :)

      Poista
    2. Suosittelen käyttämään suojia takasissa. Etusissakin voisi olla! Hivuttaa vähän!

      Poista
    3. Joo. Mä ennen käytinkin suojia, mut ne on hukkunu jonnekkin tallin uumeniin. Huomenna otan tehtäväksi löytää ne!

      Poista
  2. Hienosti menee! :) Ja nimenomaan pidennä jalustimia :D ja ihan näin omaan silmään ei näytä kauniilta kun sulla on hiukset auki ja sulla ei oo ratsastussukkia, oma asiashan se on mutta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ja juu aina vaan unohdan ottaa pompulan tai en vain jaksa, pitää nyt ruveta ottamaa itteä niskasta kiinni :D

      Poista
    2. Aivan mahtavaa että joku pystyy vastaaman tollaseen "ei niin ehkä mukavaan" kommenttiin asiallisesti, eikä nosta heti kauheeta p myrskyä! ;D

      Poista
  3. Pidennä jalustimia ja rentouta käsi, niin että myös kyynärkulma säilyy. Ihan kivalta meno näyttää muuten ja hyvä että menette tunnille, ammattilainen osaa neuvoa paremmin :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä jos menette tunnille valvovan silmän alle, että saat apua ongelmiisi ja Huilun ongelmiin. ;) Hienosti olet tiedostanut itse ongelmat! Olet Huilun kanssa kehittynyt todella paljon, onnea siitä.

    VastaaPoista
  5. huilu näyttää välillä vähän tasapainottomalta, niin
    kannattaa tehdä paljon ympyröitä ja ylipäätään ravata paljon niin alkaa tulla tasapainoa :) mukavan näköistä menoa!

    VastaaPoista
  6. Pari vinkkiä: laita huilulle alaturpis, kantapäät alemmas, enemmän kyynerkulmaa, voisit olla vähän ryhdikkäämpi selästä, katse eteenpäin, sitten sinun pitää määrätä millon hevonen esim siirtyy käyntiin nyt nimittäin näkee että se on huilun päätös, vähän nyrkit ylemmäs ja sit hiukset kiinni ja ratsastus sukat olisi kanssa hyvä jos sulla ois vaikka chapsit tai saappaat. Tässä nyt vain pari vinkkiä muuten teidän meno on ihan hyvän näköistä:) ps.voisit postata useammin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miks alaturpis?

      Poista
    2. Alaturpista Huilu ei kyllä tarvitse. Alaturpista monet käyttää väärin, eli niin, että sillä suljetaan hevosen suu sen takia että hevonen aukoo suuta (yleensä kovan käden takia). Omasta mielestäni sillä vain peitetään ongelma, eli jos hevonen aukoo jatkuvasti suuta, täytyisi keskittyä pehmeään käteen tai johonkin toiseen kuolaimeen! Mutta Huilulla ei tällasta ongelmaa näytä olevan, joten ihmettelen miksi pitäisi muka alaturpista käyttää..

      Omasta mielestäni alaturpis on järkevä vaihtoehto vain sillon, jos hevosella on tapana heittää kieli kuolaimen päälle ja esim. ryöstää.

      Mutta tosi hyvin oot Huilun kanssa kehittynyt!

      Poista
    3. Munkaan mielestä Huilu ei tarvi alaturpista, ja kiitos!!:)

      Poista
  7. Ootte kehittyny Huilun kans iha sikana! Mun silmään näyttää että Huilu vähän kiirehtis mutta hyvin menee kyl ilman apuohjia :)

    VastaaPoista
  8. Kiva nähdä videotakin teidän menosta! :) On niin mahtava seurata blogia, jossa ex-ravurin kanssa oikeasti edetään oikein ja rauhallisesti! Usein sun ikäisillä ex-ravureilla suurin piirtein hypätään heti ensimmäisenä päivänä metriä(huomaa liioittelu ja se, etten saisi yleistää tätäkään asiaa)... Itsekin koulutan ex-ravuria laukkaamaan, mutta en lähellekään yhtä maltillisesti ja rauhallisesti edeten, kuin sä! Muiden pitäis ottaa susta oppia, se on mun mielipide :)

    VastaaPoista
  9. Oikein kivan näköstä menoa :) Joku täällä haluaa että laitat huilulle alaturpiksen. voihan sitä kokeilla, mutta tuskin siitä mitään suurempaa apua on. Kyllä teisdän meno näyttää jo hyvälle :)

    VastaaPoista
  10. Hiljaahan tuo hevonen suustaan on, joten ei se mitään alaturpista tarvitse. Minusta suurin ongelma istunnassasi on se, että painopisteesi on liian edessä. Liian lyhyillä jalustimilla on varmasti vaikutusta asiaan. Pidennä ainakin reiällä, ja koita vain nojata taakse. Istu alas harjoitusraviin ja nojaa ihan liioitellusti taakse. Huomaat kyllä, kun löydät oikean asennon, jossa istuminen on helpompaa. Nyt olet liian etukenossa, jolloin jalkasi menevät liian taakse. Harjoitusravi on hyvää treeniä löytää keskivartalon lihakset, joilla oikeaoppista istuntaa ylläpidetään. Tsemppiä treeniin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun opettajakin on mulle jatkuvasti sanonut siitä että painopiste on liian edessä. Ja joo pitääpä ruveta harjoittelemaan, kiitos näistä!!:)

      Poista
  11. Tosi kivalta teidän meno näyttää jo nykyään ja oon täysin samaa mieltä kuin Suvi! Paljon mielummin edetä hitaasti, mutta ''varmasti'', kuin että heti ruvetaan jo hyppäämään isoja esteitä. Lopuksi se kuitenkin kostautuu jollain tavalla. Mitä muutkin on nyt tässä sanonut, niin jalustimet vois olla reijän tai pari pidemmät ja voisit myös kantaa sun käsiä enemmän :)

    Täytyy sanoa, et tosi kiva kun vastaat kaikkiin kommentteihin tosi asiallisesti vaikka kommentti ei niin kiva olisikaan!

    VastaaPoista
  12. En ole pitkään aikaan tätä blogia selaillutkaan, mutta pakko todeta itsekin että Wau. Ootte kehittyny huilun kans ihan hurjan paljon! Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!