Sivut

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Ratsastusta

Tänään heräsin itse vasta puoli yhden aikaan, ja lähdin kahden maissa tallille. Tarkoituksenani oli juoksuttaa Huilua. En ensin meinannut saada Huilua kiinni laitumelta, mutta sieltä se sitten nätisti saatiin otettua loppujen lopuksi. Juoksutin sitä ihan vähän aikaa, jolloin mieleni teki lähtä kovasti ratsastamaan. Jemina sitten tuli tallille myös, jolloin lähdettiin sitten ratsastamaan.










Ratsastuksen ohjelmana oli harjoitusravin kehittäminen molempian osalta. Olen miettinyt paljon mun ja Huilun tulevaisuutta, ja haluan päästä kisaamaan! Olen miettinyt kisaamisen aloittamista jo vaikka kuinka kauan, mutta ittelläni ei ole riittänyt rohkeutta. Nyt aijon ottaa kesän tavoitteeksi treenata niin paljon kuin mahdollista. Aijon mennä taas tunneille heti kun pääsen, ja muuten treenaan itsenäisesti omalla kentällä. Rupean pikkuhiljaa ottamaan sivu ohjat pois, kunhan saan oman istuntani kondikseen.

Harjoiteltiin tänään siis satulassa istumista. Se on itselleni todella vaikeaa, mutta ei sitä voi oppia ellei harjoittele. Huilun askeleet eivät ole mitkään helpot istua, joten tarvitsen itse enemmän harjoitusta. Tänään meillä meni ihan hyvin, mutta en hallitse yläkehoani tarpeeksi hyvin. Puristan liikaa polvilla, enkä saa pidettyä selkääni suorassa. Nyt kun tiedostan omat virheeni, on hyvä jatkaa harjoittelemista.




Tässä liiallinen takakeno, tiedän itsekin






 Te voitte antaa asiallista palautetta istunnastani, ja neuvoja miten voisin istuntaani yrittää parantaa. Lähden vähäksi aikaa pois kotoa, maanantaista keskiviikkoon, joten en käy tallilla. Keskiviikkona tulen jo aamulla kotiin, joten ehdin hyvin käydä ratsastelemassa Huilulla päivällä, mutta kuvia ei luultavasti tule, ellen saa jotain kuvaamaan. Katsotaan milloin tulen taas kirjoittelemaan teille, mutta toivottavasti pian!


22 kommenttia:

  1. Kiva kun oli pitkästä aikaa ratsastuksesta kuvia :-) Mun mielestä sun istunta näyttää nykyään paaaljon paremmalta mitä ennen!

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa sun istunta näyttää jotodella hyvältä, ainakin näiden kuvien perusteella! :)

    VastaaPoista
  3. Eikö se tallin pitäjä pidä tunteja? Suosittelisin käymään ainaki kerran viikossa tunneilla niin pääsisitte nopeesti eteneen. Monesti kun yksin ratsastaa niin ei huomaa omia virheitä ja päästää itsensä helpommalla vaikeissa asioissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää se :) ja joo alan pian käymään uudestaan tunneilla

      Poista
  4. Kannattaa ottaa kaikki apuohjat mahd pian pois, kuvista huomaa jo selkeän alakaulan kun liikkuu väärin. Kannattaa tutustua miksi apuohjia ei sopisi noin paljon käyttää. Vaikka ne on löysällä niin ne silti painavat turpaa alas ja niskaa alas väärästä kohdasta (kaulasta väärä kohta korkeimpana)

    VastaaPoista
  5. Parempi istunta mitä joissain vanhoissa kuvissa :)

    VastaaPoista
  6. Ootko miettiny meneväs leirille Huilun kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oonhan mä sitä miettinyt, mutta en ole menossa :)

      Poista
    2. Ehkä ensi vuoden tavoite kesälle? :)
      Ootte edistyny tosi hyvin!

      Poista
  7. Muista hanskat käteen ratsastaessa ;)

    VastaaPoista
  8. Hanskat kannattaa tosiaan koittaa muistaa ottaa mukaan, ohjista saa kevyemmän, mutta tukevamman otteen, kun ne eivät liu'u. Ja kuten joku sanoikin, hiukset kiinni ;)

    Minun mielestäsi isuntasi näyttää aivan "tavallisen" hyvältä, ei mitään hirvittävän kamalia virheitä. Istut melko suorana ja ryhdikkäänä ainakin suurimassa osassa kuvia, toki videosta näkisi hieman paremmin. Tuo kuitenkin käsiäsi paremmin kyynärkulmaan, eli lähemmäs omaa vartaloasi ja hieman kauemmas toisistaan. Huolehdi myös, että nyrkki pysyy pystyssä :)

    Polvien puristamiseen auttaa ihan koko jalan rentouttaminen. Älä "survo" kantapäätä alas, ajattele ennemmin varpaita ylös, jolloin painokin siirtyy paremmin jalustimelle. Kuvittelet joka askeleella istuvasi syvemmälle satulaan, rentona, muttei löysänä. Harjoitusravissa istumista tietenkin edesauttaa se, jos hevonen kulkee selän läpi, jolloin askel pehmenee.

    Voiko Huilulla ravata lähes vapaalla ohjalla? Tämä voisi auttaa sinua löytämään parempaa asentoa jos Huilu vain ravailisi uraa pitkin: se todennäköisesti laskee hieman päätään (ilman apuohjia) ja voit keskittyä myös käsiesi asentoon ilman, että joudut miettimään nypitkö vahingossa tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tästä kommentista!!
      Huilulla kyllä voi mennä aivan löysinkin ohjin, kiitos näistä hyvistä neuvoista! :)

      Poista
    2. Kantapään ei itseasiassa kuulu olla alaspäin, se on ihan ok että on vaakasuorassa, eli maan suuntaisesti. Sillon jalkakin rentoutuu :) Googleta "kouluratsastus", niin huomaat mitä tarkoitan. Mielestäni on typerää että rats. kouluissa opetetaan että kantapään tulee olla alhaalla. Silloin jalka jännittyy, ja kun katsoo maailman huippuja, ei heidän kantapäät ole alhaalla vaan vaakatasossa ja jalka on rento.

      Poista
  9. Kiva että uskallat julkasta tänne myös huonompia kuvia, esim tuo liiallinen takakeno -kuva. Monessa blogissa näkyy vaan niitä täydellisiä kuvia joissa ei ole mitään virheitä hevosessa tai ratsastajassa ja se antaa musta vähän epätodellisen kuva, koska ei kukaan aina ole sellainen. Eli tosi hienoa että blofgggaat niin kun asiat on, etkä kaunistele ja julkaise vaan niitä onniatuneimpia otoksia.

    Olette muuten kehittynyt tosi paljon! :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!