Sivut

lauantai 31. tammikuuta 2015

Taivuttelua lumisateessa

Postauksia tulee nyt aika tiukkaan tahtiin, mutta haittaneeko se kun olette postauksia toivoneet.
Huomenna mulla on ratsastustunti hallilla Huilun kanssa, joten tänään liikutin sen vähän kevyemmin, ja paljon ravailun sijasta teimme käynnissä taivutuksia. 
Pyysin äidin tallille avuksi ja kuvaamaan. Ensin kentällä meni Jimppa, joten odottelimme omaa vuoroamme siinä reilut puolituntia.

Ihan ensiksi jo pidin huolta siitä, että ravi on aktiivista ja Huilu asettuu sisälle. Otin heti alkuun vähän ravailua. Mulla on kevennyksessä tosi paljon ongelmia, joten nyt menin harjoitusravia, ja huomenna katsotaan tunnilla sitä mun kevennystä. Ravissakin asetin Huilun sisälle, oli siinä vähän lihaksilla käyttöä kun Huilu puski tosi paljon lavoilla ulos, ja halusi vain koko ajan kiihdyttää vauhtia. Sain sen sitten hallittua ja taivutettua.



ilme on mitä on :D



Kuten sanoin, ravailun sijasta taivuttelin Huilua. Ratsastuksen loppupuolella rupesin ottamaan toiseen päätyyn päätyympyrää, ja taivutin Huilua siinä mahdollisimman paljon sisälle, ja pyysin väistämään takapäällä.
Ensin siitä ei tullut yhtään mitään, ja Huilu yritti koko ajan suunnata tallia kohti. En kuitenkaan antanut periksi, ja käskin koko ajan vain enemmän. 
Huilu puski tosi paljon ulos päin, jolloin tuli käsilihaksille käyttöä. Kyllä Huilusta kuitenkin näki että joutui töihin, ja se yritti parhaansa. Loppua kohden se parani todella paljon, mutta en ollut kuitenkaan tyytyväinen. Vaadin siltä koko ajan vaan enemmän. 
Halusin saada täydellisen suorituksen, ja sitten voisin lopettaa. Jouduin toistamaan ympyrän muutamaan kertaan, kunnes Huilu meni tosi hienosti koko ympyrän sisään taivutettuna. Löysäsin sille heti ohjaa, ja taputin reippaasti. Käveltiin siinä sitten rennot loppukäynnit ja kehuin Huilua koko ajan. 






Rakastan <3


18 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia, Huilu tosiaan näyttää menevän paljon paremmin mitä ennen! Ootte edistyneet molemmat! :3

    VastaaPoista
  2. vau, mitä on tapahtunu ihan yhtäkkiä! :D huilu näyttää menevän tosi paljon paremmin mitä ennemmin, varsinkin noissa parissa kuvassa! sun istuntakin näytti paljon paremmalta mitä ennen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, kiitos tosi paljon tästä kommentista! Piristi oikeesti! :)

      Poista
  3. Tosi hienosti näyttää Huilu menevän!
    Ja tosi hyvä, että oot päässy sen kanssa tunneille :)

    VastaaPoista
  4. Moi! En halua kritisoida ratsastustasi millään tavalla vaan haluaisin tuoda toisen näkökulman asioihin. Olet varmasti tietoinen apuohjista nimeltä gramaanit? Oletko koskaan miettinyt gramaaneja sivuohjien rinnalle/sijasta? Gramaanithan tulevat sinulle käteen itsellesi ja näin pystyt selästä käsin vaikuttaa hevoseen tulevaan paineeseen lisäävästi tai vähentävästi. Käytännössä voit siis aina Huilun tehdessä oikein hellittää painetta ja näin Huili oppisi, että oikein tehdystä seuraa palkkio, ja samalla oppisi käyttämään itseään oikein, josta voisi seurata ihannetilanne eli Huilu oppii kulkemaan oikein ilman painetta, joko ilman gramaaneja tai gramaanit täysin löysällä. Kiitos jos vastaat kommentiini! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ja kyllä joo ne saattaisi olla ihan hyvä vaihtoehto, mutta mulla itsellä on tasapainossa ongelmaa, niin en usko että se menisi kovin hyvin :-)

      Poista
    2. Minusta gramaanit ovat ihan viimeinen apuohja kokemattomammalle ratsastajalle. Kokeneemmilla ne voivat olla satunnainen hyvä apukeino. Elli ei välttämättä vielä aina huomaisi niitä pieniä oikeita hetkiä jolloin olla ihan hiljaa ja gramaaneilla on helppo vetää hevonen liian linkkuun.

      Sivuohja on toki myös siitä hieman huono, että se pakottaa pään koko ajan tiettyyn asentoon, eikä anna ehkä tarpeeksi tilaa. Jos itse joudun jostain syystä jollekin tuntilaisistani määräämään apuohjat (jos vaikka joku hevosista on jostain syystä tavallista villimpänä) niin käytämme kuminauhoja, eli joustochambonia. Oletko sitä Elli kokeillut? =)

      Sun istunta on muuten kehittynyt hurjasti, mahtavaa! =)

      Poista
    3. Meillä oli ennen joustochambonit, mutta ne ei toimineet meillä ollenkaan. Löystyivät joka kerta kun Huilu nykäisi päätään. Ja pidämme apuohjia myös sen takia kun Huilulla on tapana viskoa päätään minne sattuu. mutta kiitos!:)

      Poista
  5. Älä lapsirakas käytä sivuohjia, ne tekee vain hallaa hevoselle ja kipeyttää sen. Ratsastamalla saa hevosen peräänantoon ja istunnan sun muun tulee olla kunnossa, jotta se hevonen menee sinne peräänantoon. Minkäänlaiset apuohjat eivät ole oikotie onneen. Käy hevosesi kanssa tunneilla, niin saat opetusta ja pääsette kehittymään ilman apuhärpäkkeitä. En tarkoita kommenttiania pahalla, vaan toivon teille kaikkea hyvää :)

    VastaaPoista
  6. Miten sulla voi olla oma hevinen jos et osaa edes keventää? Taas näitä mamma ja pappa ostaa lapselleen lämppärin kun niin halvalla sain-juttuja.. Sääliksi käy sun hevosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsirakas oot varmaan ymmärtäny jutun ihan väärin. En ole kertaakaan sanonut etten osaisi keventää, se on ihan eriasia kuin että TUNTUU ettei osaa keventää :)

      Poista
    2. Ja sinä anonyymi taidat olla mieleltäsi lapsellinen kakara.

      Poista
  7. Onko näissä kuvissa uusi huopa? Ajattelin vain kun luin uusinta postaustasi. Hieno! Pakko myöntää ootte tositosi hyvä pari!!!! ♥

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!