Sivut

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ratsastustunnilla

Mulla oli tänään taas ratsastustunti hallilla. Mut tän päivän tunti jäi erityisesti mieleeni, sillä oli varmaan paras tunti aikoihin. 
Tunnillani oli myös toinen lähes ikäiseni tyttö, joka meni opettajani suomenhevosella. Ihan aluksi, otimme vain käyntiä ja tehtiin molempiin päätyihin päätyympyrät ja keskityttiin asettumisiin. 
Kun asettuminen alkoi sujua, otettiin sama ravissa, eikä sekään tuottanut ongelmaa. Mulla vaan painopiste kellahti aina eteen, joka tuotti sitten vähän hankaluuksia, mutta ehkäs se ajan kanssa korjaantuu.
Suuri kiitos materiaalista Roosalle!





Asetteluiden jälkeen ruvettiin ottamaan väistöjä.
Meillä oli aluksi vähän hankaluuksia, ja mulla tosi herkästi levis kädet, mutta sekin saatiin korjattua. Huilu ymmärsi itse heti mistä oli kyse, mutta oma muistini oli vähän ruosteessa. Lopulta väistöt sujui tosi hyvin. Ravissakin väistöissä oli vähän hakemista käsien kanssa, mutta Huilu meni todella hienosti. 
Toiseen suuntaan väistöt ei onnistuneet ollenkaan, vaan väistettin vaan toiseen suuntaan, joka oli joko mun syy, tai Huilulle vain vaikeampi puoli.
Lopputunnista ruvettiin ottamaan laukkoja. Kyseessä oli ensimmäinen kerta ilman liinaa. Mua vähän jännitti, mutta ihan turhaan, Huilu nosti laukat hyvin, ja siellä oli helpompi istua kuin liinassa. Meinattiin välillä mennä turhan isoa ympyrää, mutta siitä huolimatta en voi kuin kehua Huilua. Se nosti laukat hienosti avuistani, mutta sitä sai koko ajan käskeä eteen. Molemmat suunnat menivät yhtä hyvin, mutta toisesta suunnasta vain on materiaalia.


Ei ton hepan kans voi ku hymyillä






17 kommenttia:

  1. Kiva, kun oli videotakin! Huilun laukka näyttää ainakin alkuun todella kivalta :) Ootte kyllä kehittyneet paljon! :))

    VastaaPoista
  2. Wauuu! Huiluhan nostaa kivasti laukan :) Olette edistyneet kyllä huimasti.

    VastaaPoista
  3. Kivan näköistä menoa! Varmasti opettajasi on sanonut, mutta jos hevonen oikoo eikä haluaisi mennä uralle, kannattaa asettaa sisään ja käyttää reippaasti sisäpohjetta. Muistan itse alkuajoilta, kuinka ristiriitaiselta tuntui, että opettaja käski "kääntää pois" pää menosuunnasta, mutta näin se vaan menee! :) Kiva kuulla teidän edistymisestä, näyttää niin hyvältä jo teidän meno! :)

    VastaaPoista
  4. Wautsi, ootte kehittyny ihan sairaan paljon!! :) Laukka näytti rauhalliselta ja hallitulta, hienoa!

    VastaaPoista
  5. Munkin mielestä Huilu näytti menevän kivan rauhallista laukkaa näin ekaks kerraks ilman liinaa! Muutenkin se näyttää menevän nykyään jo tosi paljon paremmin :-)

    VastaaPoista
  6. Hienon näköistä! Mun silmiin Huilu menee aika kovaa ja isolla liikkeellä, mutta jos olen oikein ymmärtänyt niin se on ravureille aluksi tyypillistä. Tärkeintä on kai löytää tasapaino ennen kuin ruetaan hiomaan vauhtia. Minulla ei ole kokemusta "ravurista ratsuksi" projektista, mutta sinä olet tehnyt minuun vaikutuksen. Uskomaton hevonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau kiitos paljon tästä kommentista! Ja Huilu on muutenkin iso liikkeinen, ja uskon että laukan askel pienenee hieman kun saadaan laukka koottua, mutta iso laukka sillä tulee kuitenkin olemaan.

      Poista
  7. Tosi kivan näköistä menoa! Huiluhan menee todella hienosti, varsinkin ravissa! Ihan suu loksahti auki, kun et oo pitkään aikaan laittanu videomateriaalia jossa näkyis kunnolla Huilu nykypäivänä ratsastaessa. Ja positiivisesti yllätyin :) Huiluhan näyttää ihan kouluhevoselta.
    Laukka hioutuu kyllä ajan kanssa, kun tekee vaan toistoja ja Huilukin löytää tasapainon ;)

    On ollu tosi mahtavaa nähdä teidän kehitys. Oon seurannu blogiasi siitä asti, kun sait Huilun. Ja on upeaa nähdä miten ootte sieltä kehittynyt tähän pisteeseen! Ja korkeammalle ootte vaan menossa! =)

    Odotellen jo seuraavaa postausta :)

    VastaaPoista
  8. Tosi upeaa menoa!! Ootte kehittynyt todella paljon! :-) On ilo katsoa teidän menoa. :-)

    VastaaPoista
  9. Vähän hyvä! Paljon ootte päässeet eteenpäin, jatkakaa samaa rataa!! :) Huilulla on hyvä laukka lämpöseks!

    VastaaPoista
  10. Ootte kehittynyt huimasti ja istuntasi on parantunut paljon! En mäkään voi muuta kuin hymyillä teidän puolesta! :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!